НОВОСТИ СТОЛИНА НАВIНЫ ПАЛЕССЯ
Search
Rate this post

 Так гавораць пра гэтую прывабную дзяўчыну. Наталля Клімавец працуе афіцыянтам кафэ «Купецкае» ў Давыд-Гарадку. Але ў яе абавязкі ўваходзіць і многа іншых спраў. Разам з кліентамі яна складае меню на розныя мерапрыемствы, дамаўляецца з пастаўшчыкамі,  вядзе дакументацыю, кантралюе работу на кухні. Пра такіх кажуць: чалавек на сваім месцы. Пацвярджаюць гэта запісы ў кнізе водгукаў і прапаноў. Падзяк толькі за верасень ужо тры.  Вылучыла Наталлю і кіраўніцтва Давыд-Гарадоцкага філіяла Столінскага райспажыўтаварыства як выдатнага спецыяліста. Таму напісаць пра яе падстаў многа. 
Жыве Наталля ў Хорску і штодня ездзіць на работу на машыне. Але гэта зусім не перашкода для апантанай сваёй работай дзяўчыны. Нават тое, што даводзіцца працаваць амаль без выхадных, не хвалюе яе. А хвалюе, каб усё было даведзена да толку, каб не даводзілася чырванець перад людзьмі, каб у наступны раз яны зноў захацелі наведаць менавіта «Купецкае».
– Усе ж людзі розныя і ў кожнага свае густы і перавагі. Як вам удаецца знаходзіць падыход?
– Усё проста: цярпенне і ўменне слухаць. Безумоўна, чалавек мае права хацець, каб усё было па яго жаданні. Урэшце, ён за гэта плаціць грошы. Я ніколі не пераконваю, толькі раю. А ёсць такія, якія цалкам спадзяюцца на мой вопыт. Асабліва пастаянныя кліенты. Гэта вельмі прыемна, калі давяраюць. Давер увогуле ў гандлі рэч вельмі важная. Яго трэба заслужыць. Мы зацікаўлены ў кожным чалавеку.
– А адкуль найчасцей да вас прыязджаюць людзі?
– Ужо колькі вяселляў ладзілі для жыхароў Альгомля, Кароціч, Церабліч. І з Давыд-Гарадка многа арганізацый аддаюць нам перавагу: гаргаз, хлебазавод, ДГЭМЗ, гарвыканкам і іншыя. Прыходзяць як паабедаць, так і на карпаратывы. У нас ёсць комплексныя абеды прыклада па пяць рублёў.  Вялікім гонарам для нас быў візіт Мітрапаліта Мінскага і Заслаўскага, Патрыяршага Экзарха ўсяе Беларусі Веніяміна і архіепіскапа Пінскага і Лунінецкага Стэфана з духавенствам. Калі яны наведваюць наш раён, абавязкова трапезнічаюць у нас. Вось чацвёртага лістапада павінны зноў прыехаць, бо ў гарадку ў гэты дзень прастольнае свята. Канечне, як і іншыя ўстановы грамадскага харчавання, нас вельмі закранула пандэмія. І зараз мы захоўваем усе неабходныя прафілактычныя меры. Я таксама вакцыніравалася, што лічу абавязковым і для іншых. Вельмі хочацца, каб урэшце мы перамаглі гэтую заразу, – кажа дзяўчына.
– У любым кафэ візітнай картачкай з’яўляецца кухня. Як вы распрацоўваеце меню і якая страва з’яўляецца кароннай?
– Сапраўды, кухня – гэта галоўнае ў кафэ. І мы гэта разумеем. Наш повар Надзея Кунай і кухонныя работнікі Любоў Жалянгоўская і Настасся Вільгоцкая гатуюць з душой. Нават калі вялікія мерапрыемствы, накшталт вяселля, мы падаём на стол усё гарачым і духмяным. Імкнёмся рабіць так, каб чалавек захацеў паспрабаваць кожную страву. Асаблівым попытам карыстаюцца катлеты з ананасам, каўбаскі па-мінску, блінчыкі з яблыкамі. Ёсць у нас і свае каронныя стравы – салат «Купецкі» і свініна, запечаная па-купецку. Дарэчы, апошняя з’явілася ў меню нядаўна, але адразу прыйшлася даспадобы наведвальнікам. А яшчэ мы, параіўшыся з кіраўніцтвам, пачалі пячы піцы. Няхай і пакрысе, але яны знайшлі свайго аматара. Нават калі ў нас спецабслугоўванне, мы гатуем іх на вынас. Абавязкова бярэм піцы на выязны гандаль. У гэтым годзе на дзень горада 110 штук прадалі.  Людзям спадабаўся як смак, так і кошт. Дарэчы, я заўсёды з ахвотай еду гандляваць, так мовіць, і сябе паказаць, і на іншых паглядзець. Абавязкова пры поўным парадзе, бо ад знешняга выгляду таксама многае залежыць. Для мяне гэта важны пункт. Сачу за кулінарнымі шоу, якіх зараз вельмі многа. Сёе-тое там падгледжу.
Мы пастаянна знаходзімся ў развіцці, разумеем: канкурэнты не дрэмлюць.
Абнавілі ўнутраны інтэр’ер, і да нас стала прыязджаць моладзь. Гэта радуе, паколькі мы залежым ад наведвальнікаў. Хачу дадаць, што кіраўніцтва заўсёды з энтузіязмам успрымае прапановы і згаджаецца на эксперыменты. У нас яшчэ многа ідэй, але гэта прафесійная таямніца, – усміхаецца дзяўчына.
Слухаючы, з якім задавальненнем Наталля расказвае пра кафэ, відавочна, што яна з душой ставіцца да работы. У вольны час, калі ён нарэшце з’яўляецца, любіць пабыць у цішыні. А ў кар’еры яна ўжо адбылася.
Ганна МЕЛЬНІК
Фота аўтара

Об авторе
admin
Показать все новости
Посмотрите последние новости этого автора
Победная Пасха

Победная Пасха

18 апреля, 2025
«Всецарица» прибудет на Столинщину
Одна жизнь – один шанс

Оставить комментарий

Похожие новости